Monday, August 22

Tutorial Cara tukar Background Blog

Ada 2 cara untuk tukar backgroungdblog.

CARA PERTAMA

1. Cari website yang telah menyediakan background design yang cantik2 & Siap dgn header sekali
seperti thecutestblogontheblock. dan pilih design mana yang korg suka.

2. Copy code yang telah disediakan

contoh code dia mcm ni la

3. pergi ke DASHBOARD>DESIGN> ADD A GADGET>HTML/JAVA

4. Paste kan code tu dan klik SAVE

SIAP!!


CARA KEDUA.

-background yang simple( mcm background aku..)

1. DASHBOARD> DESIGN> ADD A GADGET>HTML/JAVA

2. COPY & PASTE CODE ni

<br /><br /><style type="text/css">body {background-image:url("URL BACKGROUND"); background-position: center; background-repeat: repeat; background-attachment: fixed; }</style>
*tukar code tulisan merah dgn URL background korg*
sape tak tahu yg tak tahu nak cari URL pic klik SINI

3. da dapat? klik SAVE.



.Extra.
 kat sini aku dah  berbaik hati tolong
cari beberapa URL gambar yg cute mute


http://dl3.glitter-graphics.net/pub/264/264393ps0ft3rzze.gif



http://dl5.glitter-graphics.net/pub/1408/1408005flu8qt6sxn.gif



http://dl4.glitter-graphics.net/pub/577/577814mxl3lzplgr.gif




Photobucket

4 comments:

  1. tak mnjadi dgn saya bah. mcm mna? :(

    ReplyDelete
  2. my dear, i am totally new to blogging world. den nak cari design kat dashboard pon tak jumpe.. kat mane ye dik?

    ReplyDelete

weyy komen kat sini!!